Devreye Alma
Ülkemizde her geçen gün daha fazla önem kazanan elektrik, otomasyon, mekatronik ve endüstriyel yazılım alanında faaliyet gösteren firmamız, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde müşterilerine uygulamalarında teknolojinin getirdiklerini artı değer üreterek uygulama fırsatı sunmakta, imalat sahasında ve satış sonrası servis hizmetleri ile tam destek sunmaktadır. Devreye Alma
Test ve devreye alma bir projenin hayata geçirilmesinde son noktadır.
Tüm ekipmanların enerjilendirme öncesi saha testlerinin prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmesi, elektriksel cihazların çalışır duruma getirilmesi ve sistemin işletmeye alınmasıdır.
Devreye Alma;
Test ve devreye alma bir projenin hayata geçirilmesinde son noktadır.
Tüm ekipmanların enerjilendirme öncesi saha testlerinin prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilmesi, elektriksel cihazların çalışır duruma getirilmesi ve sistemin işletmeye alınmasıdır.
PLC, “programlanabilir mantıksal denetleyici” anlamına gelen Programmable Logic Controller ifadesinin kısaltmasıdır. Fabrikaların üretim bölümlerinde veya çalışan makinaların kontrol işlemlerinde kullanılan, isteğe göre programlanabilen, otomatik iş yaptırma kabiliyeti olan bir otomasyon cihazıdır.
PLC, “programmable logic controller” (Türkçe: programlanabilir lojik kontrolcü) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Fabrikalarda bulunan üretim hatlarını oluşturan robot, taşıyıcı bant, pnömatik ekipman v.b. gibi makinelerin elektromekanik kontrolü için kullanılan özel bir bilgisayara verilen isimdir. Üzerlerinde tıpkı bizim projelerimizde kullandığımız Arduino mikrokontrolcü kartları gibi giriş ve çıkış bağlantıları bulunur. Bu sayede çeşitli sensörlerden gelen verinin okunması, oluşturulan program senaryosuna göre çeşitli çıkış birimlerinin (motor sürücüler, solenoid valfler v.b. gibi eyleyiciler) kontrolü ve diğer giriş/çıkış ve izleme (SCADA) birimleri ile haberleşmenin sağlanmasında görev alır.
Bildiğimiz anlamdaki mikrokontrolcü kartlarından PLC’lerin en büyük farkı, çok daha ağır fiziksel koşullarda (yüksek veya düşük sıcaklık, toz ve nem, mekanik titreşim ve darbe, elektronik parazit ve gürültü v.b.) stabilitesini koruyarak çalışabilecek şekilde tasarlanmış olmalarıdır.
Supervisory Control And Data Acquisition kelimelerinin ilk harfleri ile oluşturulan Scada; “Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama” sistemi olarak adlandırılmaktadır. Scada sistemleri geniş alana yayılmış tesislerin tek bir merkezden bilgisayar, cep telefonu veya tablet gibi cihazlarla izlenebildiği bir sistemdir ve temel olarak bir yazılımdır. Tek bir cihazdan kullanılabileceği gibi ağ bağlantılarıyla birden fazla bilgisayar ve taşınabilir cihazla kontrol ve izleme yapılabilir.
Çerkezköy \ Tekirdağ \ Türkiye
Tel : +90 506 554 84 36 \ +90 546 501 22 59
Whatsapp: +90 506 554 84 36 \ +90 546 501 22 59
E-Posta: [email protected]
Instagram: https://www.instagram.com/trakyamekatronk
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100090321946949